Ponudba

Ljubljana mesto, Center120.000 €

Prodaja

Vrsta:StanovanjeVelikost:73.9 m2Leto gradnje:1896

Posrednik

Boris Milaković

  • Priključki
    ElektrikaVodaKanalizacija
  • Lega
    JugVzhod

Podroben opis nepremičnine

V starem delu Ljubljane, neposredno ob Ljubljanici, v secesijski meščanski stavbi, ki gleda na Mesarski most, Plečnikovo tržnico in Ljubljanski grad, prodamo del podstrešja, ki meri 73,9 m2, iz katerega je možno izdelati dvosobno stanovanje.

Stavba se nahaja v območju Ljubljana - Šempetrsko predmestje, ki je razglašeno za kulturni in zgodovinski spomenik ter naravno znamenitost. (EID 1-05914)

Na južni strani strehe, ki gleda proti Gradu, je možno izdelati frčade v klasičnem (dvokapna strešica) ali v sodobnem stilu v osnovni obliki pokončnega pravokotnika. Kot izhaja iz kulturnovarstvenih pogojev, katere je izdal ZVKDS (marec 2024), je sprejemljiva tudi izvedba terase kot izrez v strešini v enotni ravnini (horizontalna linija). Ulično strešino je potrebno obravnavati celostno, kar pomeni, da so na njej dopustne le enotno oblikovane frčade.

Etažna lastnina v stavbi je vzpostavljena, betonska plošča na podstrehi je nova, za pričetek gradnje je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje za spremembo namembnosti podstrešja v stanovanje. Strešna konstrukcija je dotrajana, priporočilo ZVKDS je, da se jo najprej popravi oz. okrepi in ne zamenja. 

Izgradnjo stanovanja je potrebno izvesti v sodelovanju z investitorjem/lastnikom drugega dela podstrešja.

Za več informacij sem vam z veseljem na voljo, Boris 051323333.

Kupec ob nakupu plača provizijo v višini 2% plus DDV na znesek provizije.

Kontaktiraj agenta

Boris Milaković