Ponudba

Ljubljana okolica, Velike Lašče424.000 €

Prodaja

Vrsta:HišaVelikost:210 m2Parcela:900 m2Leto gradnje:2017

  • Priključki
    ElektrikaVodaČistilna naprava
  • Lega
    JugVzhodZahod

Podroben opis nepremičnine

Samostojna nizkoenergetska hiša na idilični lokaciji, iz katere se odpira čudovit pogled proti Gradu Turjak in na okoliške griče in gozdove. Do ljubljanske obvoznice je le 19 km oziroma približno 20 minut vožnje, 

V neposredni bližini hiše oziroma v osrednjem delu Turjaka se nahaja osnovna šola Primož Trubar, živilska trgovina, gostinski lokal in večje javno parkirišče.

Hiša ima izjemno ugodno in sončno jugozahodno lego. Velike steklene površine, les kot konstrukcijski material in odlična izolacija omogočajo, da se hiša segreva naravno in jo je potrebno minimalno dodatno greti s kaminom. 

Hiša je lahko dvostanovanjska (kot dvojček), razdeljena na dve popolnoma ločeni stanovanjski enoti, vhoda sta namreč že sedaj dva, eden na zahodni in eden na vzhodni strani hiše. Trenutno zahodna polovica hiše še ni dokončana, pred primopredajo bo tudi ta del izdelan, skladno s potrebami in željami kupca.

Vzhodni del hiše, katerega predstavljamo na fotografijah, pa sestavljajo naslednji prostori: predsoba, kopalnica, velik dnevnobivalni prostor in ločena kuhinja (iz obeh prostorov dostopamo na balkon), v zgornji etaži pa velika spalnica z izhodom na balkon ter prav tako velika kopalnica s savno in garderobne omare. Skupaj vzhodna polovica hiše meri približno 100 m2 uporabne površine. 

Zahodni del hiše bo prodajalec finaliziral glede na potrebe bodočih stanovalcev (prilagodljivo je število spalnic, dnevnih prostorov, kopalnic). 

Po celotni severni strani hiše se nahaja zelo prostorna shramba, ki ima prav tako vhod iz Z in V strani, pa tudi iz hiše.

Okolico hiše krasi rastlinje in grmičevje, ki ne potrebuje veliko nege, pozornosti in vzdrževanja, je pa v okras hiši in okolici.

Hiša je (poenostavljeno rečeno) lesena, je odlično izdelana, vsaka podrobnost je premišljena, ideja pri snovanju hiše je bila, da hiša porabi čim manj energije za ogrevanje in hlajenje ter da nudi stanovalcem udobno bivanje ob ne preveč pogostem in minimalnem vzdrževanju. Ima tudi velik zalogovnik vode (kapnica). Ogreva se s kaminom in IR paneli.

Vsekakor unikatna hiša na zelo posebni lokaciji, na samem robu kmetijskih zemljišč, ki nikoli ne bodo pozidana, torej sredi narave, z odprtim pogledom, a obenem le 20 minut oddaljena od Ljubljane. 

Za več podrobnosti o hiši in dogovor glede možnega termina ogleda, sem vam z veseljem na voljo, 051323333, Boris.

Vljudno prosimo, da spoštujete zasebnost lastnikov in jih ne obiskujete nenapovedano. Hvala.

Kontaktiraj agenta