Ponudba

Ljubljana mesto, Bežigrad333.000 €

Prodaja

Vrsta:StanovanjeVelikost:90 m2Leto gradnje:1931

  • Priključki
    Elektrika Voda Kanalizacija Optika
  • Luksuz
    Klima Dizajnersko Staromeščansko

Podroben opis nepremičnine

Stanovanje v meščanski hiši na obrobju centra, kjer se prelivata stanovanjski in poslovni del mesta, ponuja prostorno, udobno in zračno domovanje za mlado družino. Dovolj blizu največje mestne vpadnice, da lahko izkorišča vse prednosti hitrega dostopa do središča na eni in obvoznice na drugi strani ter obenem dovolj daleč od s hrupom obremenjene ceste.

Stanovanje je bilo pred šestimi leti deležno popolne obnove, tako tehnične (zamenjava inštalacij, tlakov, obnova oken) kot tudi delno konceptualne - izvedeni so bili določeni posegi v obstoječi tloris. Na inovativen način s premikanjem ali odstranjevanjem vrat, so arhitekti ustvarili možnost krožnega prehajanja iz ene sobe v drugo. Pri tem so posamezni prostori hkrati samostojni otoki in povezani del bivalne celote. Težko si je zamisliti boljši koncept odprtega, zračnega tlorisa, kjer je obenem vsak prostor lahko tudi zaključena celota!

Prenovo sta lastnika zaupala uveljavljenemu arhitekturnemu biroju in rezultat je edinstveno, šik, nekoliko retro, z detajli bogato, a obenem udobno in zelo funkcionalno stanovanje. Stanovanje skozi ohranjene detajle razkriva zgodbo preteklosti, tako npr. modre ploščice (pečnice) stare lončene peči krasijo del zidu v bivalnem prostoru, originalna opeka, ki je bila dolga leta skrita pod ometom in se kaže izza omare v spalnici, popestri belino sobe, vidne originalne betonske preklade v kombinaciji z visokimi stropi in unikatnimi lučmi pa nam pričarajo industrijski look.

Oprema v stanovanju je dokaj fleksibilna. Pohištvo je mogoče prosto premikati sem in tja glede na trenutne potrebe in število oseb v stanovanju. Prodaja se opremljeno, ker je večji del opreme izdelan po naročilu. Jedilna miza kot skulptura krasi zid v bivalnem delu stanovanja, ko pridejo obiski pa je njeno hitro in preprosto sestavljanje prava atrakcija za obiskovalce. 

Tloris stanovanja je v obliki daljšega pravokotnika. Neto površine je 80 m2, dodatni prostor v kleti pa meri 10 m2.

Vsak prostor ima "svoje" veliko okno, hkrati pa zaradi prebojev med prostori ob zunanji steni vsa okna istočasno osvetljujejo vse prostore, če tako želimo seveda.

Stanovanje vas bo že ob prvem obisku prevzelo s svojo drugačnostjo, zračnostjo, svetlobo, energijo, potem pa dokončno očaralo in navdušilo ob naslednjem srečanju, ko zares pridejo do izraza številni detajli. Stanovanja ni mogoče predstaviti samo s fotogarfijami in opisom, preprosto ga je treba doživeti!

Nekaj fotografij je iz leta 2015 (posnete so bile takoj po dokončani prenovi), iz arhiva arhitekurnega biroja Triiije. Hvala.

 

 

Kontaktiraj agenta