Ponudba

Notranjsko - kraška, Postojna550.000 €

Prodaja

Vrsta:ParcelaVelikost:340000 m2Parcela:340000 m2Leto gradnje:1807

Posrednik

Gregor Rozina

  Podroben opis nepremičnine

  34 ha Kmetija Koče, Postojna - PRODAMO

  OSNOVNE ZNAČILNOSTI:

  • Kmečka hiša z gospodarskim poslopjem v centru vasi Koče
  • 34 ha kmetijskih zemljišč (20ha gozdov, 14ha kmetijskih zemljišč)

  OPIS OSREDNJE KMETIJSKE POSESTI IN VASI:

  Sama kmetija se nahaja v Kočah, gručastem naselju v dolini reke Pivke, kjer se bile že nekoč starejše zgradbe smiselno postavljene tako, da so se prebivalci lahko obvarovali pred upadi Turkov. Danes v naselju živi nekaj več kot 230 ljudi v približno 80 hišah. Nedaleč stran se nahaja tudi grad Prestranek z gostinsko ponudbo in šolo jahanja.

  Kmečka hiša, skedenj in nadstrešek za mehanizacijo stojijo na parceli velikosti 805 m2. Osrednja hiša je bila zgrajena leta 1807 in je delno obnovljena (80m2). Podstrešje hiše je neizdelano (80 m2) in je bilo nekoč v uporabi za spravilo sena, danes pa bi bilo v njem mogoče zgraditi dodatne bivalne prostore

  Skedenj približne velikosti 420 m2, sestoji iz večjega pokritega odprtega prostora in dveh zaprtih prostorov za spravilo izdelkov, ki so bili včasih namenjeni živini. Nadstrešek ob vhodu pa se trenutno uporablja za parkiranje kmetijske mehanizacije. 

  Ogrevanje hiše je urejeno s centralno kurjavo na kurilno olje. Hiša je priklopljena na javno vodovodno in električno omrežje ter tudi kanalizacijo. 

  V Postojno se pripeljete v 10-ih minutah, do primorske avtoceste pa še v kakšni minuti manj. Okolica je poznana  po naravnih lepotah in zgodovinskih znamenitostih, zato se v Postojni in okoliških krajih radi zadržujejo tudi turisti, veliko pa je tudi tranzicijskega prometa na cesti proti Pivki in naprej Hrvaški. Želežniška postaja se nahaja v sosednjem Prestranku, kjer se nahajata tudi Tuš trgovina in lekarna. 

  OPIS KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ:

  Kmetija sestoji iz 34ha med seboj nepovezanih zemljišč vendar v neposredni bližini kmetije in delno tudi sosednjih vasi. Najbolj oddaljena zemljišča se nahajajo cca 7km stran.  Zemljišča predstavljajo travinje (cca 14 ha) in gozdove (cca 20 ha). Nekatera zemljišča se nahajajo ob robu naselij, reke Pivke in tudi ob glavni cesti Postojna - Pivka. Nekatere njive se uporabljajo za pridelavo poljščin, druga zemljišča se redno kosijo. Gozdovi so redno vzdrževani. 

  Glavnina zemljič se nahaja v bližini vasi Koče in Slavina. V nadaljevanju povzemamo opis kmetijskih zemljišč po katastrskih občinah:

  SLAVINA in KOČE (cca 2 km od kmetije)

  • delno kmetijska in delno gozdna zemljišča 167.000 m2
  • nekater površine spadaja tudi pod vodna zemljišča

  RAKULIK (cca 5,6 km od kmetije)

  • gozdna zemljišča 14.700 m2

  RAKITNIK (cca 3,4 km od kmetije)

  • večinoma kmetijska zemljišča 20.000 m2

  MATENJA VAS (cca 2,5 km od kmetije)

  • mešano kmetijska in gozdna zemljišča 94.000 m2

  TRNJE (cca 7,5 km od kmetije)

  • večinoma gozdna zemljišča 38.000 m2

  OSTALE LASTNOSTI:

  • primerno za kupca, ki ceni kmetijska zemljišča, ki tvorijo izrazito dodano vrednost te nepremičnine
  • nepremičnina kot celota je zemljiškoknjižno urejena in brez bremen
  • kupec plača del stroškov posredovanja v višini 2% od dosežene pogodbene cene + DDV

  Pokličite nas in se dogovorite za ogled. V nepremičninski agenciji QUDOS do vsake stranke pristopimo strokovno in prijazno.

  Kontaktiraj agenta

  Gregor Rozina