Ponudba

Ljubljana mesto, Center995.000 €

Prodaja

Vrsta:StanovanjeVelikost:163.3 m2Leto gradnje:1895

Posrednik

Boris Milaković

 • Dodatno
  BalkonParkirišče
 • Priključki
  ElektrikaVodaKanalizacijaPlinovodOptikaTelefon
 • Ogrevanje
  Talno gretjePlin
 • Lega
  SeverJugVzhodZahod
 • Luksuz
  KlimaLep razgledZelo sončnoMirna lokacija

Podroben opis nepremičnine

Dvoetažni mansardni loft z verjetno najlepšimi razgledi v mestu!

Pred približno dvajsetimi leti se je veliko, neizkoriščeno podstrešje prepoznavne in zaščitene meščanske hiše v središču mesta spremenilo v sodoben, prostoren in svetel dom, ki očara vsakega obiskovalca s svojo odprtostjo in dih jemajočimi pogledi na Ljubljanski grad in ostale mestne znamenitosti.

Stanovanje ne skriva svojega izvirnega, podstrešnega porekla v meščanski hiši, strešni nosilci in lesena konstrukcija so celo glavni poudarek interierja. Za ojačitev ostrešja uporabljeni masivni jekleni nosilci so skupaj z ohranjenimi originalnimi lesenimi nosilnimi stebri ostali vidni in postali del zasnove notranjosti.

Ideja, vizija in želja lastnikov je bila ustvariti sodobno domovanje, ki pa bo izdelano in opremljeno dovolj nevtralno, da bo tudi na dolgi rok delovalo moderno, ne le trenutno trendovsko oziroma prehodno modno. Dobremu načrtovanju, izkušnjam in izvirnim idejam ter odličnemu sodelovanju z avtorji projekta (OFIS arhitekti) gre zahvala, da stanovanje še danes deluje tako sveže in moderno.

Dvonivojski loft nudi lastnikom oz. uporabnikom volumen in odprtost prostora, zaradi velikega števila oken različnih oblik pa tudi neverjetno količino dnevne svetlobe ter zvrhano mero zasebnosti, kljub lokaciji v središču mesta, sredi mestnega vrveža.

Razen servisnih prostorov in ene sobe je stanovanje monovolumen, a prostori so kljub temu po namembnosti premišljeno ločeni, vendar ne na klasičen način s stenami, loči jih le rjavo rdeča kovinska ali lesena konstrukcija. Ob vstopu v stanovanje je takoj na levi delovna soba z dvema strešnima oknoma (zaradi izdatne višine strehe so strešna okna lahko postavljena eno nad drugim), na desni pa najprej kopalnica s tušem, takoj za njo utiliti (pralni in sušilni stroj). Nato pa si še v prvem nivoju in v enem prostoru sledijo: kuhinja, jedilnica, dnevna soba in počivalni kotiček s knjižnico in izhodom na balkon ter nekoliko umaknjen delovni prostor na SV delu stanovanja. Delovni prostor je možno s preprostim in hitrim posegom spremeniti v ločeno (dodatno) sobo.

Zaradi dvojnih strešnih oken v kuhinji in jedilnici, seže dnevna svetloba globoko v osrednji dnevni prostor. Poleg strešnih oken na zahodni strani, osvetljujejo dnevni prostor tudi okna na severni strani ter panoramsko okno na vzhodni strani, delovni prostor pa se z velikimi okni odpira proti jugu. Svetloba, ki prodira v prostor skozi premišljeno postavljena okna različnih oblik, ustvarja zanimivo igro senc, ki je odvisna od dela dneva, od letnega časa in vremenskih razmer. Nekatera (višja) strešna okna so opremljena z elektro pogonom za daljinsko odpiranje in zapiranje ter upravljanje senčil z možnostjo časovnega programiranja.

V zgornjem nivoju se nahajata kopalnica s kadjo in spalnica s panoramskih oknom in osupljivim pogledom na Staro Ljubljano, Stolnico, Frančiškansko cerkev in seveda na Grad. Skozi severno okno spalnice pa vidimo tudi Nebotičnik in gore.

Ob prenovi podstrehe je bilo potrebno postaviti novo statično konstrukcijo za povečanje stabilnosti zgradbe, za kar so bile uporabljene kletke z jeklenimi okvirji. Izdatno sta bili izolirani fasada in streha, tako da je v kombinaciji s talnim gretjem poraba energije zelo majhna, toplotno ugodje, ki ga nudi talno gretje, pa izvrstno.

Popolna preobrazba in rekonstrukcija mansarde, prostornost in odprtost, zasebnost v najstrožjem centru, panoramski razgledi iz spalnice in dnevne sobe, balkon, izbrani materiali in oprema ter fantastična igra svetlobe in senc, predvsem pa čudovita energija, ki preveva stanovanje, so značilnosti, ki definirajo to unikatno domovanje v središču Ljubljane.

O infrastrukturi v centru mesta ne gre izgubljati besed. Poleg vseh prednosti, ki jih ponuja življenje v tem našem mansardnem loftu, pride tudi privilegij vožnje po Slovenski cesti (po delu Slovenske ceste, ki je sicer zaprt za vsa vozila, razen za LPP) in parkiranje na dvorišču stavbe. Parkirati je možno tudi v bližnji parkirni hiši Kongresni trg (manj kot 100 m oddaljena), kjer je cena mesečnega parkiranja za stanovalce le 60 eur na mesec. Etažna lastnina je vzpostavljena, zemljiškoknjižno stanje urejeno, brez bremen. Prodaja se opremljeno.

Tudi če morda niste ljubitelj mansardnih stanovanj, vas bo to edinstveno stanovanje zagotovo očaralo, predvsem s svojo energijo, svetlobo in fascinantnimi pogledi na okolico. Dovolite mi, da vam ga predstavim tudi v živo, Boris, 051323333.

Kontaktiraj agenta

Boris Milaković