Ponudba

Ljubljana mesto, Center650.000 €

Prodaja

Vrsta:StanovanjeVelikost:207 m2Leto gradnje:1600

  • Dodatno
    Balkon Klet
  • Priključki
    Elektrika Voda Kanalizacija

Podroben opis nepremičnine

Stanovanje z razkošno površino več kot 200 m2 se nahaja v prvem nadstropju staromeščanske Ursini-Blagajeve hiše v najstarejšem delu Ljubljane.

Hiša se je skozi stoletja spreminjala, današnji zunanji izgled in znamenito notranje stebrno stopnišče je dobila v drugi polovici 18. stoletja, ko je bila v lasti grofov Ursini Blagaj.

Dve največji sobi (vsaka cca 40 m2, višina stropa 3,4 m) gledata proti Staremu trgu (jugozahodna lega), ostali prostori in balkon pa so orientirani proti notranjemu dvorišču in gledajo na Grajski grič in Ljubljanski grad. 

Stanovanje sicer ne ustreza današnjim bivanjskim standardom in je seveda potrebno celovite prenove, a je to poleg lokacije njegova največja prednost - je kot nepopisan list papirja in samo čaka ljubitelja mestnega in meščanskega življenja, da mu s svojimi idejami povrne sijaj, ki si ga stanovanje te velikosti in s tako velikimi prostori na tako imenitni lokaciji zasluži.

Tlorisna zasnova omogoča tudi razdelitev v manjše enote.

Življenje v osrčju Ljubljane nudi nešteto prednosti. V neposredni bližini so: trgovine in gostinski lokali, tržnica, šole, vrtci, gledališča, storitvene dejavnosti; lahko se umaknete v popoln mir v zelenje Grajskega griča ali pa posedate na nabrežju Ljubljanice in uživate v mestnem vrvežu. 

Parkiranje je omogočeno z dovolilnicami za stanovalce na Vegovi ulici ali v garaži pod Kongresnim trgom.

Kontaktiraj agenta